Vă doare-n bască, măi aleşilor locali !

1.V\ doare-n basc\, m\i ale[ilor locali!

Sup\rat sunt Doamne, sup\rat!

~n urma articolelor privitoare la cur\]enia ora[ului [i a celui de ieri- cu acela[i titlu de ast\zi ( pe care-l vom p\stra p=n\ ce starea de indolen]\ ,a ale[ilor no[tri, va r\m=ne `n amintirea noastr\) a sup\rat pe unii, a bucurat pe al]ii (d=nd vina pe cei ce s-au sup\rat) [i … nici nu i-a interesat pe cei mai mul]i dintre ale[i. Dovada? Resturile din demol\ri de l=ng\ Gr\dina Public\ (depozitate acolo de zile `n [ir) nu au intrat nici `n aten]ia Poli]iei Comunitare [i nici a inspectorilor din Prim\rie. Deci? ~i doare s-au nu la basc\ pe cei ale[i de sesiz\rile cet\]enilor? -pentru c\ noi mergem acolo unde ne cheam\ br\ilenii, nu ne trezim de nebuni pe str\zile Br\ilei, pe c\ldura de foc, c=nd domniile lor, ale[ii stau sub adierea aerului condi]ionat, lehamite fiindu-le s\ ias\ la lumina str\zilor mizerabile.

O alt\ dovad\ de indolen]\ o prezint\ felul cum arat\ por]ile de intrare ale municipiului nostru. {i a[a pute]i vedea cu to]ii (firesc cei care ne citi]i ziarul!), cum c\ la „poarta 1”- intrarea de pe calea ferat\, c\l\torilor din vagoanele mizerabile ale trenurilor „curs\ de persoane” ori al aerisitelor „Intercity”, le putem oferi prima carte de vizit\. Probabil c\ Daniela V\sioiu „`i face „s=c” lui }ilea, care a promis c\ a[a ceva nu va mai fi prin ora[- dup\ ce a primit „portofoliul gunoaielor”. Nu rela]ia celor doi ar interesa br\ileanul de r=nd ci faptul c\ aude `n „gar\” de la cei afla]i `n trecere prin Br\ila: „domle’ credeam c\ ora[ul \sta este al femeilor frumoase , nu al gunoaielor!”.

{i ca s\ `nt\reasc\ prima imagine, cu pu]in timp `nainte de gararea trenului la peron, eventualii musafiri din Ardeal ori Banat, chiar se vor `ngrozi, v\z=nd mun]ii de gunoaie de l=ng\ fosta Sta]ie de Betoane.

Amploia]ii din jurul edililor [i cet\]enii, cei mai vinova]i

Acum, s\ fim serio[i, nu totul se poate arunca `n c=rca lui }ilea ori lui Cibu! Caracterul needucat al br\ileanului de la margine de ora[ `[i spune cuv=ntul. Nu vine unul din Centrul ora[ului, s\ arunce gunoaiele la calea ferat\ [i… totu[i , c=t am z\bovit pe acolo nu am v\zut ]ipenie de poli]ist comunitar. M\car pe post de „bau-bau” c\ oricum …

Ca s\ continu\m cu „por]ile de intrare” , nu lipsit de importan]\ este aspectul [i interesul de a se tremina grabnic amenaj\rile stradale din intersec]iile drumului E 85 cu {os. Rm. S\rat [i cu {os. Foc[ani. ~njur\turi c=t cuprinde , din partea [oferilor catre circul\ prin zon\ dar [i din partea localnicilor care s-au s\turat de pr\f\raia care le chinuie respira]ie. La ora 11 nici picior de drumar `n zon\! Cine se face vinovat? Dac\ d\m vina pe contractantul lucr\rii , ar putea motiva ceva de genul „nu am primit piatr\ (bitum!) a[a c\ oamenii a[teapt\”, [i ne-am lini[tit. D\m vina , iar\[i pe durerea la basc\, deoarece nu au fost `n stare s\ g\seasc\ un agent economic serios , care s\ spun\: „da domnilor, `ncep lucrarea str\zii [i o termin poim=ine!”. Dar acel poim=ine s\ fie a treisprezecea zi nu a treizecea! (Vezi cazul spitalului de Psihiatrie, care lucrarea trebuia finalizat\ de c=nd „h\u”).

{i tot la por]ile mizerabile ale ora[ului s-a aflat, zilele trecute, Constantin Sever Cibu, primarul liberal al Municipilui Br\ila (cum le place unora s\-l „g=dile”!). S\ nu crede]i c\ Cibu se face vinovat c\, la c=]iva metri de „M\garul t\v\lit „ [i de „Cimitirul turcesc”- unde a depus coroane de flori, exist\ discrepan]e enorme `n privin]a „peisajului”. Cei de la „gunoaie” au f\cut cur\]enie dup\ sloganul „repede vine [eful, aici [i aici, dincolo l\sa]i dracului alt\ dat\, c\ n-avem vreme!” {i numai pentru acest motiv , domnul primar liberal , s\ ia aminte de la premierul liberal T\riceanu, [i s\ dea de p\m=nt cu to]i responsabilii de la salubritate. Cu to]ii, pentru c\ tot ora[ul este `mpu]it, de la un cap la altul. O alt\ dovad\, g\si]i numai privind fotografiile executate ieri, la orele pr=nzului”. {i Iat\ ce anume am g\sit prin Br\ila, ora[ port la Dun\re, ora[ European:

„Poarta de intrare” de la Port Br\ila, ]ig\nie curat\, gunoaie [i cocioabe ce stau s\ cad\. Al\turi un parc ce se vroia a fi de odihn\. A r\mas la stadiul de dorin]\.

„poarta de intrare” Bac Br\ila, la”doi pa[i” de depozitul de materiale inerte, amenajat de Prim\rie, mun]i de materiale provenite din demol\ri. Nici pe aici nu am g\sit „picior” de gardian ori de inspector de specialitate. De! C\ldur\ mare [i … la iarn\ va fi frig!

{i, chiar s\ fim r\ut\cio[i [i s\ c\ut\m „nod `n papur\”, chiar [i ridicare unor bu[teni , cu ajutorul unei macarale, implic\ responsabilit\]i din partea celor ce angajeaz\ astfel de lucr\ri. Dac\ ei nu respect\ elementarele m\suri de protec]ie a muncii (nici urm\ de casc\ , centur\ de siguran]\, ochelari de protec]ie, [.a.md.) [i a m\surilor de siguran]\ pentru pietonii care circul\ prin zon\, atunci ce s\ cerem celor care nici nu au habar de a[a ceva?

Nici br\ilenii nu vor ca ora[ul lor s\ fie lad\ de gunoi

Ca s\ sf=r[im (ast\zi), s\ amintim [i ce a spus T\riv\ceanu( c=nd a sosit extrem de furios la o întâlnire cu prefec]ii pentru analizarea problemelor legate de secet\), pe tema gunoaiele de la marginea Capitalei: „Bucure[tiul nu poate s\ arate ca o lad\ de gunoi pentru c\ ni[te nesim]i]i construiesc [i arunc\ gunoaie pe marginea drumului”. {i a continuat cu o amenin]are: „o s\ `i destitui pe to]i cei responsabili de la Garda de Mediu, prefectur\, poli]ie, `n afar\ de primar. El o s\ pl\tească la alegeri”. De altfel, premierul a convocat o reuniune de urgen]\ cu autorit\]ile locale din zona Glina (Ilfov), pentru a le cere socoteal\.

{i ca s\ parafraz\m: nici br\ilenii nu vor ca ora[ul lor s\ fie o lad\ de gunoi! Cine vrea …s\ pl\teasc\ , cu func]ia sau amenzi, `n a[a fel `nc=t din `ncas\rile lor, Poli]ia Comunitar\ s\ poat\ pl\ti `nc\ 100 de g\rzi care s\ ne asigure, cu adev\rat lini[tea [i ordine.
Dac\ nu v\ doare-n basc\, m\i ale[ilor locali, lua]i exemplu de la primul om al Guvernului. M\car de ochii lumii, c\ nici acolo nu se va face mare br=nz\! Dar se apropie campania electoral\, [i numai cu g\urile cu care a]i umplut ora[ul (chipurile pentru moderniz\ri rutiere, canaliz\ri, etc!) nu face]i fa]\!

2. V\ doare la basc\, m\i ale[ilor locali

Centrul istoric sub imperiul nep\s\rii crase

~n plin centru istoric al ora[ului, turi[tilor (din ce `n ce mai rar, [i din cauz\ c\ le oferim … ce nu ar trebui s\ le oferim) puteau admira, duminic\, peisajul din apropietrea celebrului grup statuar, din Pia]a Traian, aflat acolo de 101 ani, [i d\deau a lehamite din cap. De[i presa local\ a atras, `n nenum\rate r=nduri, aten]ia asupra st\rii jalnice de `ntre]inere a zonei din perimetrul celei mai vechi biserici din ora[, nimeni nu a catadicsit s\ se preocupe de a[a ceva. Iat\ dovada al\turi (fotografie f\cut\ la solocitarea unor br\ileni afla]i, la ceasurile pr=nzului, `n zona respectiv\). Cum au comentat so]ii respectivi, g\si]i de noi citind presa pe o banc\ al\turat\, nu facem nici o referire. S\ nu se supere cei pe care-i doare-n basc\ de semnalele noastre [i via]a urbei! Poate , dac\ nu-i sup\r\m, a[a vor trece la lucru [i vor termina de reabilitat cl\direa Muzeului, pe care unii br\ileni o [tiau gata de ani de zile. Ei bine, nu-i gata [i nici nu [tim c=nd va fi!

Un cartier…electoral

A[a numeau locatarii din blocurile ANL din Lacu Dulce locul unde tr\iesc! Dup\ darea-n folosin]\ a apartamentelor, nu au `nt=rziat s\ apar\ reclama]iile c\tre Prim\rie: subsoluri cu contrapant\, instala]ii sanitare defectuoase [i, mai nou, probleme la centralele de bloc. Dac\ unele dintre cele reclamate le-au remediat, pe banii lor, ai locatarilor , unele nu-[i g\sesc o astfel de re]et\ [i nici autorit\]ile nu se `ngr\m\desc pe-acolo! „Mai rar vin pe la noi cei de la Prim\rie! Mai mult c=nd `i chem\m, [i atunci…! Au fost cu vreo trei s\pt\m=ni `nainte de referendum, s\ planteze cop\cei (!) `ntr-o period\ mai pu]in propice pentru a[a ceva. Noi i-am avertizat dar cei de la Seroplant [i-au v\zut de treab\. Mul]i pomi i-au plantat sub ferestrele noastre `n a[a fel `nc=t, dac\ ar fi crescut mari erau tocmai buni pentru ho]i de a escalada [i a intra `n apartamentele noastre f\r\ probleme. Norocul nostru este c\ to]i cop\ceii s-au uscat.”- spunea Cornel Stanciu, pre[edintele asocia]iei ANL. Tot el se v\ita de mul]imnea cailor care mi[un\ `n voie prin cartier, un pericol pentru cei mici dar [i o surs\ de mizerie pe aleele dintre blocuri ( curate de altfel, la momentul vizitei noastre). Referitor la campania de plantare electoral\ am fi curio[i s\ afl\m c=t a costat [i dac\ nu a dat rezultatele scontate, cine se face vinovat [i dac\ cineva „va pl\ti”!? Locatarii ne-au n\p\dit cu recalma]ii, la adresa edililor- de parc\ noi i-am putea determina s\ fac\ ceva `n a rezolva noianul de probleme cu care se confrunt\ s\rmanii ale[i locai. Astfel, ne spuneau c\ `n locul gropilor de jur `mprejurul cl\dirilor [i-ar dori un p\rcule], o oaz\ de verdea]\. „Au trecut at=]ia ani [i suntem aproape la nivel de [antier” spunea unul dintre chiria[ii ANL. Cum pe unii `i doare la basc\, consilieri locali, care probabil nici nu au habar pe unde este amplasat cartierul respectiv, este de greu de crezut c\ numai „urecheala” presei `i va determina pe cei `n m\sur\ s\ treac\ la remedierea st\rii de lucruri [i fapte.

Covoarele florale nu-s tocmai „covoare”

{i `n acest sens mi-a[ permite s\ contrazic un confrate de-al meu din presa local\, ar\t=nd imaginea al\turat\, unde nu-i tocmai un covor pastel floral. Bietele petunii ofilite sub soare, [i-ntru-un p\m=nt uscat „piatr\”, abia mai supravie]uiesc al\turi de un alt covor de iarb\ uscat\ amestecat\ cu b\legar de cai [i pungi din plastic. Dovad\ c\ cei de la cur\]enia ora[ului [i de la „spa]ii verzi” `[i fac datoria (!) `n a[a fel `nc=t, pe ale[ii locali nici s\ nu-i doar\ la basc\!

C\ nu-i doare la basc\ pe unii, este clar [i dup\ cum arat\ sediul Direc]iei economice-financiare din Radu Negru, unde, de mult\ vreme, edilii nu au g\sit vreo doi -trei gologani din impozitele pl\tite de noi pentru a schimba geamurile sparte [i „oblojite” cu ni[te mizerabile cartoane de la ambalajele unei cunoscute societ\]i comerciale de electrocasnice care tot `ncearc\ s\ s\geteze [i ea realitatea br\ilean\, la ad\postul unor specula]ii din presa de acu’ doi-trei ani `n urm\. Dac\ finan]i[tii din comisiile de specialitate ai Consiliului Local Municipal ar mai face [i ceva teren cu talpa ar observa c\ trebuie f\cute [i alte investi]ii dec=t `n trotuarele cu pavele numai bune s\-]i spargi capul pe timp de ploaie ori s\-[i rup\ cucoanele tocurile la pantofi. Da-i doare [i pe ei la basc\, ca pe to]i ceilal]i, din celelalte comisii, comi]ii [i comitete de partid [i de stat (degeaba!).

Tot o groap\-i ora[ul

Nebunie mare `n vederea campaniei electorale ce se apropie pe zi ce trece! Ca la un ordin `ntreaga ]ar\ este sfredelit\ de la un cap la altul. Dac\ Bucure[tiu-i un ora[ de co[mar, de ce s\ nu fie [i Br\ila a[i[derea? Maltratarea br\ilenilor, dup\ construc]ia Canalului Colector, continu\, spre disperarea lor cu refacerea carosabilului, a conductelor de ap\ [i gaze, a amenaj\rilor pietonale cu dale de granit, [.a.m.d.

De parc\ ar fi greu s\ se fac\ pe etape, pe spa]ii mici, `n zone clare, [an]urile sunt s\pate `n lung [i latul municipiului. Oamenii nu au pe unde s\ treac\, ma[inile pe unde s\ circule sau s\ fie parcate… Spart, decopertat [i ad=ncit [anu]ul, este mai apoi abandonat vreme de c=teva zile (dac\ nu s\pt\m=ni) p=n\ c=nd sosec echipamentele [i cele necesare reabilit\rii coduuct\raiei (adev\rat , veche de ani [i ani!). Totu[i, dac\-i durea la basc\ pe ale[ii locali, dac\ ar fi locuit [i ei `n zonele respective (vezi amenaj\rile din unele zone VIP!) totul s-ar fi derulat rapid [i, probabil, ca la carte. Nefiind a[a, dup\ ce sunt astupate [an]urile, mai trec zile [i s\pt\m=ni p=n\ se reface carosabilul. Pe acolo nu prea trec edilii [i consilierii, altfel i-ar n\p\di durerile la bbasc\!

N.R. Noi avem r\bdare s\ vedem c=nd vor ie[i `n teren domnii care sunt `n solda noastr\, care se vait\ c\ indemniza]iile de consilier sunt mici. Cititorii s-au ar\tat, pe bun\ dreptate revolta]i de situa]ia ora[ului Br\ila, [i pe noi nu ne mai intereseaz\ cuvintele jignitoare ale unora care, sunt ast\zi [i `n cur=nd vor r\m=ne, doar nume de trist\ amintire din conducerea ora[ului care , `n cur=nd, va `mplini 640 de ani de atestare documentar\ ( din vremea lui Vladislav Vlaicu [i 545 de ani din vremea cronicarul bizantin Laonic Chalcocondil, care caracteriza Br\ila ca fiind „ora[ul dacilor, în care fac un comer] mai mare dec=t în toate ora[ele ]\rii”). Dar [i patru ani de proast\ guvernare local\!

3. V\ doare la basc\, m\i ale[ilor locali (III)

Parcurile pentru copii la voia soartei

Cu siguran]\, `n campania electoral\ pentru alegerile locale [i parlamentare, din 2004, to]i cei afla]i la putere sau ([i acolo este tot o putere!) `n opozi]ie, au promis „marea cu sarea” pentru copila[ii acestui municipiu. De la locuri curate `n c\mine p=n\ la amenajarea locurilor de joac\ `n cartierele unde locuiesc p\rin]ii lor. Copilul este o sensibilitate pe care o po]i folosi (chiar m=[av) `n a-]i vedea interesele realizate. Odat\ v\zu]i sacii `n car, te poate durea la basc\! A[a s-a `nt=mplat, `n majoritatea cartierelor br\ilene, [i `n privin]a parcurilor pentru copii. De nenum\rate ori presa a relatat partea negativ\ a st\rii de fapt, dar nimeni nu a mi[cat un deget, d=nd vina pe dezinteresul p\rin]ilor `n a `ngriji acele locuri [i a lipsei de gardieni care s\ supravegheze zonele de destindere.

{i ca s\ nu batem c=mpii [i s\ v\ ia durearea de basc\ [i pe voi, cititorii, v\ invit\m s\ privi]i al\turat imaginile surprinse, ieri, `n c=teva locuri, ca o mostr\ a ceea ce exist\ `n tot ora[ul.

Parcul din Cartierul Obor: loc bun de accidente pentru cei mici. Jur `mprejur fiare contorsionate [i beton. Leag\nele rupte, garduri f\r=mate [i b\ci pentru adormirea celor ce cocheteaz\ cu licorile alcoolice.

P\rcule]ul din apropierea Cimitirului „Sf. Constantin”: dou\ mese de tenis din beton , distruse [i trei balansoare f\r=mate.

Parcul din Hipodrom, unul dintre pu]inele care arat\ ceva mai bine, dar… departe de normele europene. Totul este numai fier [i… pensionari. Locul a fost vizitat de cur=nd de primarul Cibu , care nu a observat totu[i c\ sub leag\ne sunt turnate dale de beton ce pot conduce la o tragedie.

S\ nu v\ doar\ la basc\, ale[ilor locali! {i voi ave]i copii (sau urmeaz\ s\-i ave]i) [i voi ave]i nepo]i (sau urmeaz\ s\-i ave]i). V\ invit s\ `i duce]i s\ se distreze `n locurile pe care le-am exemplificat. Sunt convins c\ v\ a spune (fiec\ruia dintre voi) :”Ce m\ tataie , pe tine acolo la [edin]e te doare-n basc\ de noi? De ce nu vorbe[ti cu primarul s\-i roage pe p\rin]ii no[tri s\ str=ng\ ceva b\nu]i [i s\ mai pun\ c=]iva Prim\ria , pentru a ne oferi [i nou\ condi]ii propice de joac\?” De, copii inteligen]i!

Via]a `ntre pere]ii dintre blocuri

Cred c\ domnul viceprimar }ilea s-a s\turat (cel pu]in de „hazul meu”) de toate reclama]iile primite din partea asocia]iilor de proprietari, legate de solicit\rile privind ridicarea gunoiului menajer [i a de[eurilor inerte din jurul blocurilor din Br\ila. Nu [tiu, cu exactitate, c=te dintre reclama]ii au fost rezolvate operativ. Cea ce [tiu, cu siguran]\, este c\ ieri, la ora 9.30, pe strada C\lug\reni, l=ng\ blocul 30, tronau gunoaiele `n tomberon, ca [i cum erau acolo de zile `n [ir. {i asta `n momentul c=nd, sub ochii no[tri [i ai unei `ngrijitoare de la bloc, ma[ina salubrit\]ii a trecut , lucr\torii s-au uitat din mers [i au f\cut semn a lehamite!

{i ca s\ vede]i c\ v\ doare-n basc\ de traiul nostru, privi]i imaginea cu `mprejurul unei sc\ri de bloc , la c=]iva ani de la darea lui `n folosin]\. Vi se pare normal c\ ar trebui s\ arate a[a?

~n ceea ce priv[te ridicare altor gunoaie, dec=t cele menajere, dup\ furtuna care a r\v\[it ora[ul , `n majoritatea cartierelor , oamenii au mai m\turat, au mai str=ns crengile, [i, cum nu aveau unde s\ le depoziteze, le-au str=ns l=ng\ tomberoanele societ\]ilor de salubritate, `n ideea c\, doar-doar, s-or `ndura s\ le ridice de acolo. A[! Nu [tiau oamenii c\ „cu-n pol de parale” o rezolvau repede (at=ta vreme c=t unele ma[ini `ncarc\ „la greu” materiale din demol\ri-la „cerere”).

{i, iar\[i ( pentru a v\ convige c\ v\ doare-n basc\) iat\ ce a surprins colega mea , desigur tot ieri, `n cartierele Obor [i Hipodrom ( asta pentru a economisi din spa]iul tipografic).

Gunoierii „ambulan]i” `[i fac de cap prin cartiere

Este [tiu c\ majoritatea boschetarilor `[i caut\ un cultuc de p=ine pe la pubelele de gunoi. Asta-i via]a, spunea cineva! Dar pe cei care caut\ resturi pentru a-[i hr\ni turmele de porci ori PET-uri pentru a le valorifica ( nu pe bani pu]ini!) nu-i poate trage nimeni la r\spundere. De cele mai multe ori, [i-a[a `ntr-o mizerie de nedescris, gunoierii las\ `n urma lor un dezastru total. }ipenie de poli]ist comunitar nu am v\zut nici la ANL-urile din Lacul Dulce [i nici pe unde ne-am mai perindat ieri. Erau vre-o patru la o teras\ , unde spuneau c\ au b\ut c=te o cafea. S\-i credem!

Ilustrate pe adersa celor ce-i dor la basc\

Am fi vrut s\ continu\m serialul, ajuns la num\rul IV, dar [i noi, jurnali[tii, avem starea de plictis, a[a c\ ne vom rezuma a le transmite pe acest\ cale ilustrate cu Br\ila guvern\rii lor. Ele sunt [i spre [tiin]a celor ce i-au ales, dar nu au ajuns `n locurile unde am fost solicita]i s\ surprindem nep\sarea ale[ilor no[tri! Iat\-le:

Strada Mihai Bravu, la doi pa[i de poarta Spitalului de Psihiatrie… mormane `ntregi de frunze [i crengi a[teapt\ s\ vin\ salubritatea s\ le ridice. Probabil at=t de multe locuri sunt, `n ora[, la fel de acoperite de urmele furtunii ce a trecut de mult ( [i iat\ se preveste[te alta!), `nc=t cei care r\spund de sectorul respectiv au avut vreme doar de zona blocurilor „Romarta”.

{i pentru c\ tot ne-am aflat `n perimetrul Spitalului de Psihiatrie, am vrut s\ vedem dac\ situa]ia reabilit\rii cl\dirii se apropie de final. Dup\ cum stau lucrurile este greu de crezet afirma]ia inginerului [ef, `nt=lnit acolo, c\ „p=n\ la finele lunii iulie suntem gata”. Deja termenul de execu]ie este cu mult dep\[it, probabil [i de aceea , ieri o comisie , de pe la ADR-parc\- s-a aflat printre mormanele de moluz [i schelele `ntinse, dup\ cum ne declara (derranjat\ de prezen]a nostr\) o stimat\ doamn\, „s\ monitoriz\m domnule,lucru ce-l facem periodic, [i nu aveam anun]at `n program prezen]a presei”(?).

{paga, ghi[eftul, ciubucul… apuc\turi balcanice, greu de scos din obicieiul celui ce mai mult se rupe dec=t se c=rpe[te. Asta, la Braicar `n cazul unui eventual control, dac\ [oferul nu este „bara-bara” cu conntroloarea blond\. Mul]i dintre br\ileni prefer\ s\ de-a 1 leu [oferului [i s\ merag\ f\r\ bilet. Con[tientizeaz\- at=t [oferul c=t [i c\l\torul- c\ proced=nd a[a vor fi coautori la pirderile irecuperabile, la o adic\, ale societ\]ii de transport local?

S\ nu crede]i c\ de felul cum arat\ simbolurile na]ionale nu r\spunde nimeni! Ba da, dar nu se preocup\ [i nici nu intereseaz\. Cam ce crede]i c\ -[i spuneau turi[tii afla]i pe faleza Dun\rii, zilele aceste, privind la stindardul „bicolor” de pe un catarg de la Baza Nautic\ Br\ila? Suficient de a ne sim]i mici, needuca]i [i lipsi]i de elementarul patriotism! Foto steag

Ceea ce se observ\ `n fotografia respectiv\ ( sper c\ la tipar va ie[i bine!) ne este o gre[eal\ de reglare a aparatului de fotografiat. A[a „ce]oas\” era atmosfera, cu un smog ce-]i oprea respira]ia, pe o c\ldur\ sufocan]\, aproape de orele apusului de Soare. Chiar dac\ nu-s ale[ii no[tri, cei de la Mediu-indiferent cum se numesc organismele, de la Poli]ie [i ARR, RA [i alte institu]ii abilitate, ar fi bine s\ ia m\suri ca pe arterele rutiere s\ fie interzis\ circula]ia ma[inilor poluante de dip „RABA” sau „DAC”- chir fiind ele ale Armatei ori ale altor institu]ii ale statului. Dac\ la ora 6 din zi de la „Tineretului” se vede perfect „Palatul Telefoanelor”, peste numai c=teva ceasuri aboia dac\ se mai z\re[te!

6 Răspunsuri to “Vă doare-n bască, măi aleşilor locali !”


  1. 1 maria aprilie 7, 2008 la 5:57 pm

    7.1. “Brăila – Piciorul Parisului!?” 2 aprilie 2008

    Imagine: Florin Andrei, Liviu Jerloianu

    Editor: Camelia Gusatu

    Montaj: Bogdan Carp

    Pacat ca nu pot brailenii sa vizioneze materialul!!!
    Momentan acest site ii favorizeaza pe cei din presa scrisa.

  2. 2 maria aprilie 7, 2008 la 5:59 pm

    trebuia sa existe o sectiune pentru regie si montaj. stirile si reprtajele nu sunt facute numai de reporteri si cameramani. cea mai dificila, dar si cea mai frumoasa parte ii revine montajului, in plus braila sa mandreste cu nume sonore in acest domeniu: Bogdan Carp, Mihai Craciun, Laurentiu(antena1)…s.a.

  3. 3 Madalina Munteanu aprilie 8, 2008 la 5:17 pm

    7.1. “Brăila – Piciorul Parisului!?” 2 aprilie 2008

    Imagine: Florin Andrei, Liviu Jerloianu

    Editor: Camelia Gusatu

    Montaj: Bogdan Carp

    Imi pare rau ca montajul nu poate fi nominalizat separat, oricum, un punct in plus pentru colegul meu Bogdan Carp.

  4. 4 un "di"-gei--hotarat mai 3, 2008 la 2:00 pm

    Imi permiteti sa incep cu o … „BLASFEMIE” ? Asta pt ca vreau, mai apoi, sa oblojesc o intreaga NATIE BRAILEANA, !!! ??? De ce imi permit? Pentru ca VREAU si…POT !!! Pot pt. ca simt ca aia multi, pe care nici NAIBA nu-i baga in seama, pentru care „COVACHE ASTA” si echipa aia pe care se strofoaca sa o tot selecteze, in competitie constructiva cu alte cotidiene locale, tot munceste…si urla in orasul asta ca … toti „e morti” !!! Vorba dumitale, a aluia de mai sus, … daca Mihaela Dan, si „asta” de care vorbeam mai devreme, nu sunt pe CAP DE AFIS, atunci CINE SUFLETU’ mai poate face esenta presei brailene? Nu vi se pare de „rahat” ca ei, „aia” de sus, nu sunt in stare sa simta tragedia muribunda a unui neam local care se zbate in disperare? Cat sa pupam in … spate … unul , sau … mai multe sisteme politice? Hei! … Doamna Diana, o sa apara si textul asta dupa ora 19.00, a zilei de 3 MAI? ( Nu de alta, dar NU as vrea sa cred ce se aude, ca dumneavoastra stabiliti criteriul de etichetare al celor mai buni JURNALISTI AI ANULUI !!!) … Oricum, voi fi acolo !!!
    (un „di”-gei hotarat)

  5. 5 un "di"-gei--hotarat mai 3, 2008 la 2:04 pm

    Interesanta,… desi necesara, faza asta cu moderarea cuvintelor de duh! Pot sa ma vad si eu pe aici, pe la televizoru’ acestui site galactic? … Ia sa vad ,…apare? Idei laudabile si cred ca de bun augur! Felicitari! Daca scriu de rau,… mai apare? Toate de …bine!
    (un „di”-gei-hotarat)


  1. 1 CEL MAI BUN REPORTAJ « Gala Presei Brailene Trackback pe aprilie 7, 2008 la 12:20 pm

Lasă un comentariu




CONTACT

Diana Tuşa galapreseibrailene2008@gmail.com
best tracker

Comentarii recente

un "di"-gei--hotarat la Vă doare-n bască, măi aleşilor…
un "di"-gei--hotarat la Vă doare-n bască, măi aleşilor…
dei-gei la JURNALISTUL ANULUI
UN "DI"-GEI HOTARAT la JURNALISTUL ANULUI
UN "DI"-GEI HOTARAT la JURNALISTUL ANULUI

Blog Stats

  • 28.099 hits